Identificeren

Hoe moet het nu verder?

Uw huidige medewerkers bruisen van talent. Wij kunnen u helpen om die toekomstige talenten in het licht te zetten.

Om het talent in uw organisatie te kunnen ontwikkelen en behouden, is het belangrijk te weten hoe u het werkelijke potentieel van uw medewerkers kunt ontdekken en onthullen. De eerste stap bestaat echter uit het bepalen van wat potentieel feitelijk inhoudt in uw organisatie.

Onze experts kunnen samen met u definiëren hoe het potentieel eruitziet binnen de context van uw bedrijf. Zodra u weet aan welk potentieel u precies behoefte heeft, kunnen we u met verschillende tools en diensten voor talentmanagement helpen om heel gericht die medewerkers op te sporen die binnen uw visie passen.

De praktijk wijst uit dat de gedrevenheid en betrokkenheid van medewerkers toeneemt door doeltreffende ontwikkeling en behoud van talent.

Het identificeren van personen die in staat zijn op hun competenties voort te bouwen en snel door te groeien naar nieuwe functies is ook vanuit zakelijk oogpunt zinvol. Dit zijn immers de mensen die uw organisatie in de toekomst vooruit zullen helpen.

Interviewopleiding

Mensen met veel potentieel kunnen worden opgespoord aan de hand van talentassessments en via feedback worden voorzien van praktische informatie waarmee ze hun carrière kunnen opstarten.

Een totaaloplossing waarmee ArcelorMittal in de hele organisatie, op meerdere continenten, mensen met veel potentieel kan identificeren en ontwikkelen.

Een volledig geïntegreerd talentmanagementproces voor Carrefour Frankrijk, inclusief opleidings- en ontwikkelingsplannen op maat.

Beter behoud van mensen met veel potentieel en een degelijker opvolgingsplanning.

Deelnemers over de hele wereld zien het als een positieve ervaring en waarderen de verkregen inzichten.

 

 Neem contact op

 

“Wij hebben Cubiks onder de arm genomen om ons leiderschapsmodel een gezicht te geven. De samenwerking met het team ervaren we als zeer plezierig.”

Vicepresident Human Resources, Hyatt International

Stay Sharp

Trends, insights, best practice, thought-leadership... it's good to learn.